Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lilian, Lilly

Pausade mickar när Harris möter Trump i debatt

TT-AP

Publicerad 2024-09-05 07.28

Det blir omväxlande pausade mikrofoner för Donald Trump och Kamala Harris när de möts i tv-debatten den 10 september.

Det blir paus i mikrofonerna i den hett emotsedda, första och tv-sända debatten mellan Republikanernas presidentkandidat Donald Trump och Demokraternas Kamala Harris den 10 september.

Harris har meddelat tv-kanalen ABC, som arrangerar, att hon går med på att mikrofonerna stängs av för motdebattören när den andre pratar.

Harris gör det, trots att hon och hennes stab anser att det är till hennes nackdel. Det försvårar en mer djupgående replikväxling mellan kandidaterna, anser Harris sida.

Men de går ändå med på det, enligt ett brev som AP tagit del av, för att inte riskera att Trump annars hoppar av debatten.

Inför president Joe Bidens tv-debatt med Donald Trump i slutet av juni var det Biden som krävde tystade mikrofoner, men Demokraternas känsla var sedan att det fick Trump att framstå som mer sansad och tyglad än annars. Och Bidens svårigheter att ibland hitta ord och slutföra resonemang framstod än tydligare när det var tyst från motdebattören.

Den debatten innebar början till slutet för Bidens omvalskampanj. Han gjorde en miserabel insats och visade allvarliga ålderstecken. En knapp månad senare hoppade han av och lyfte fram sin vicepresident Kamala Harris till posten som Demokraternas kandidat.