Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Barn och kvinna knivskadade vid turiststråk

TT-AP

Publicerad 2024-08-12

Leicester Square är populärt bland turister. Arkivbild.

Två personer, en 11-årig flicka och en 34-årig kvinna, attackerades på måndagen av en knivbeväpnad man vid Leicester Square i centrala London.

Den 32-årige mannen kunde snabbt gripas och Londonpolisen skriver på X att man inte tror att det finns ytterligare gärningsmän.

– Det pågår en utredning och vi försöker ta reda på exakt vad som har hänt. I nuläget tror vi inte att gärningsmannen och offren kände varandra sedan tidigare, säger kriminalchef Christina Jessah.

Jessah sade också att polisen nu arbetar med att utreda gärningsmannens motiv och att det i nuläget inte finns något som tyder på att attacken är terrorrelaterad.

Till att börja med fanns inga uppgifter om skadeläget för flickan och kvinnan, utom att de förts till sjukhus. Efter ett par timmar meddelade dock Londonpolisen att flickan vårdas på sjukhus men att hennes skador inte är livshotande. Den 34-åriga kvinnans skador ska vara mindre allvarliga, rapporterar BBC.

En man som jobbar i en tebutik vid Leicester Square berättade för BBC att han hörde ett skrik från torget och sprang ut ur butiken.

– Jag hörde ett skrik och tog mig ut och såg en man med en kniv. Jag hoppade på honom, tog tag i hans hand, drog ned honom på marken och sparkade undan kniven, säger mannen.