Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Flicka knivattackerad i Ängelholm – kvinna döms

Publicerad 2023-10-27

I somras överfölls flera flickor av en okänd kvinna i Ängelholm.

Bland annat attackerades en flicka i 10-årsåldern med kniv på en cykelbana.

Nu döms en 34-årig till rättspsykiatrisk vård för försök till mord.

Flickan i 10-årsåldern attackerades med flera knivhugg på en cykelbana i Ängelholm den 12 juni.

Tack vare att en förbipasserande man hittade henne och bar henne till ett villaområde för att be om hjälp kunde hennes liv räddas. Sedan fördes hon till sjukhus med allvarliga skador.

Cykelbana spärrades av och senare greps en 34-årig kvinna, misstänkt för mordförsök. Hon kunde snart kopplas till en rad misstänkta våldsbrott mot barn som inträffat i området.

Flera våldsdåd – kvinna efterlystes

Vid samma tid, mellan 31 maj och 7 juni, inträffade flera våldsdåd i området kring Villan och Skörpabäcken – alla mellan klockan 17 och 19.

Dessa brott begicks i närheten av där flickan attackerades.

Dagen innan flickan attackeras på cykelbanan, den 11 juni, gjorde polisen i Ängelholm en efterlysning av en kvinna som misstänktes ligga bakom brotten.

I oktober åtalades den 34-åriga kvinnan för bland annat försök till mord på flickan i 10 årsåldern.

Efter att kvinnan erkänt knivattacken genomfördes en rättspsykiatrisk undersökning, som visade att hon är allvarligt psykiskt sjuk. Detta var hon även när brotten begicks. På grund av det kan hon inte dömas till fängelse rättspsykiatrisk vård.

Nu döms kvinnan för att ha misshandlat fyra andra flickor. Sammanlagt ska kvinnan betala sammanlagt cirka 500 000 kronor i skadestånd.

ANNONS