Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Erica vann 104 783 fredagen den 13:e

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-23

”Jag vågade inte röra datorn”

Fredagen den 13 juni vann Bingospelaren Erica 104 783 kronor på Glitterbingo. Det är inte första gången hon har tur det datumet.

– Min dotter är född samma datum och vinsten kom ungefär vid samma tidpunkt.

På otursdagen nummer ett kammade Erica hem 104 783 kronor på Glitterbingo på svenskaspel.se. Jackpotten kom strax efter 15 på eftermiddagen.

– Min dotter föddes fredagen den 13 klockan 15.04, berättar Erica. Helt otroligt att det hände samma datum och nästan samma tid, fast 25 år senare, fortsätter Erica och skrattar.

Erica fick tre nummer på samma rad just i början av spelet och när det var två dragningar kvar saknades bara ett nummer: 61.

– På den sista kommer det. Jag vågade knappt titta och såg inte om det var 61 eller 63 men så står det Bingo på skärmen!

Ringde alla

Erica visste knappt var hon skulle ta vägen.

– Jag vågade inte röra datorn, för tänk om det var något fel? Jag sprang runt i huset och visste inte vad jag skulle göra. Man tror ju inte att man ska vinna och jag hade inte anmält något konto och visste inte hur jag skulle få pengarna. Jag ringde runt till halva släkten eftersom jag tänkte att då är det några som vet om vinsten i alla fall.

Efter en stund lugnar Erica ner sig och kontaktar Svenska Spel. Grattis säger rösten i andra änden.

– Då tänkte jag: Vad skönt, ett vittne, skrattar Erica.

Erica kontrollerade sitt konto varje dag. Och ett par dygn senare fanns pengarna där.

– Det kändes helt fantastiskt

Vad har du gjort för vinsten?

– Jag har inte rört pengarna. Jag vill inte slösa bort dem utan nu ligger de och ger ränta. Men till hösten ska jag och min man göra en längre resa och så ska vi eventuellt köpa ny bil.

Resor är Ericas absolut största intresse. Hon och hennes man har varit i många av världens hörn. Favoritplatserna är bland annat Thailand och Oman.

Hur länge har du spelat Bingo?

– Till och från sedan jag var 20. Men det är först under senaste året som jag spelat på nätet. Jag visste inte att det fanns innan utan upptäckte det av en slump.

Vad gör Bingo så roligt?

– Det är spänningen! Det kanske låter simpelt men det är spännande. Tänk när man sitter där och har ett nummer kvar – och så kommer det.

Erica jobbar på en ekonomiavdelning. När hon inte är på jobbet tillbringar hon mycket tid med familjen. Bingo spelar hon någon gång i veckan.

– Man får ju lite blodad tand när man vinner. Men jag är noga med att inte spela för mycket. Men man måste satsa lite för att vinna. Och har man tur så har man.