Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Siffran har förföljt mig sen jag föddes”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-08

En sjua gjorde Madeleine till miljonär

Genom att välja lott nummer sju fick Madeleine Persson en bonus i båda omgångarna då hon, lördagen den 27 december, skrapade Triss Månadsklöver. Hon blev därmed 2008 års sista klövermiljonär.

– Ibland får man nypa sig själv för att förstå att det är sant.

En försenad julklapp är aldrig fel. Speciellt inte om den visar sig innehålla 2,7 miljoner kronor. Det fick Madeleine Persson, 50, från Hägersten i Stockholm bli varse då hon skrapade fram 15 000 i månaden i 15 år.

– Det tar nog ett tag att smälta detta, säger Madeleine Persson och skrattar. Jag har aldrig haft tur med lotter och vid den här åldern hade jag konstaterat att det aldrig skulle hända mig.

Förverkligar drömmen

Trissvinsten gör bland annat att familjen kan renovera klart huset. Men visst finns det annat som lockar?

– Jag har en dröm. Sedan jag var liten har jag varit intresserad av handarbete, så som stickning och virkning. Sedan många år har jag och min chef pratat om att öppna en garnbutik. Och nu kan det bli verklighet.

Madeleine Persson har virkat sedan hon var fem, sex år. Det var hennes mamma som lärde henne. Och det har följt med livet igenom.

– Ibland stickar jag mest för stickandets skull. Det fungerar lite som terapi för mig.

Har du köpt något annat?

– Dagen efter jag hade skrapat Trisslotten slog jag till och köpte en röd Audi A3. Bilen jag hade var ganska gammal så det var dags för en lite nyare modell. Varje gång jag sätter mig i bilen känns det helt fantastiskt. ”Det är min bil – jag har inte lånat den” får jag tänka.

Hur var det att vara med på tv?

– Nervöst! Men anledningen var inte tv-kamerorna, utan nyfikenheten på vad jag skulle skrapa fram. Ibland funderade jag på vad programledaren frågade, och vad jag själv egentligen svarade. Men alla som tittade tyckte att jag såg lugn ut. Jag har bara fått positiv respons.

Har du sett inspelningen?

– Nej, det har jag inte vågat göra än. Men så småningom blir det väl av, säger Madeleine Persson och skrattar.

Taktiken var sju

Madeleine Persson hade en taktik som hon följde till punkt och pricka.

– Siffran sju har förföljt mig sedan jag föddes. Jag är född den sjunde, jag har bott på nummer sju, jag har haft telefonnummer som börjat och slutat på sju.

Efter tv-sändningen samlade Madeleine Persson ihop vänner och bekanta. Hela 26 personer gick ut och firade med god middag på kvällen.

Den 11 september köpte Madeleine Persson Trisslotten som gjorde henne minst 1,2 miljoner rikare.

– Jag skrapade på jobbet och när jag hade en ruta kvar såg jag att jag hade två klöversymboler. Men jag trodde ju aldrig att jag skulle få en tredje.

Men så blev det.

– Jag fick be mina kollegor att räkna. Efter det hoppade vi runt och skrek!

Madeleine Persson ringde förstås sin man och berättade.

– Jag bad honom att sätta sig ner och berättade att vi hade vunnit på Triss. Han trodde mig inte så jag fick fota lotten och skicka ett mms till honom. Då trodde han på mig, berättar hon och skrattar hjärtligt.

Firade 50 i Thailand

För ett par månader sedan fyllde Madeleine Persson 50 år. Det firades med en resa till semesterparadiset Thailand.

– Vi var tio stycken på resan och det var helt underbart.

I dag jobbar Madeleine Persson med dataregistrering, till exempel enkätundersökningar och bonuskortansökningar.

Kommer du att sluta jobba?

– Min chef har också frågat det, men då skulle jag nog bli galen. Men lite mer semester får hon nog stå ut med att jag tar, skrattar Madeleine Persson.