Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

S går framåt i ny undersökning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-27

Ökar för första gången sedan valet

Här är väljarnas morot till Socialdemokraternas nästa partiledare:

För första gången sedan valet ökar stödet för partiet, visar TV 4/Novus väljarbarometer för februari. .

– Det är för tidigt att dra några slutsatser, säger partisekreterare Ibrahim Baylan.

Vem som blir Socialdemokraternas nästa partiledare är fortfarande ett stort frågetecken. Partiet har fått hård kritik för den stänga utnämningsprocessen.

I veckan beklagade den avgående ledaren Mona Sahlin att så få kandidater öppet träder fram.

– Jag hoppas att fler skulle våga ställa sig upp och berätta att de är kandidater så att också partimedlemmarna får känna och höra det, sa hon till SVT.

M fortsatt störst

Och nu kommer väljarnas morot till nästa partiledare.

I TV 4/Novus väljarbarometer för februari ökar Socialdemokraterna för första gången sedan valet, samtidigt som Moderaterna backar.

Socialdemokraterna får stöd av 28,4 procent av väljarna, en ökning med 0,4 procentenheter. Moderaterna är fortsatt störst trots att partiet tappar 0,9 procentenheter till 33,6 procent.

– Så här tidigt i mandatperioden är värdet av opinionsmätningar begränsade. Men i de tre senaste mätningarna har vi gått fram, jag tror ändå att det visar att Socialdemokraterna har goda möjligheter att komma igen. Det går inte en dag utan att regeringspartierna angriper varandra, vilket påverkar opinionen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan till Aftonbladet.

Tungt för KD

Kristdemokraterna lever farligt nära fyraprocentsspärren med 4,1 procent. Sverigedemokraterna ökar något till 6,5 procent.

Regeringspartierna får stöd av 50,2 procent och oppositionen får 42,1 procent.

ANNONS