Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Elvisparna duger inte till vispning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-09

10 elvispar i stort test – här är vinnaren

Flera av dagens elvispar håller inte måttet. De är klena, har dålig ergonomi och ibland för kort sladd.

Vispa, blanda och knåda ska en elvisp enkelt klara av.

Det grejar endast en visp i Icakurirens test.

Och sämst är elvisparna på att vispa!

Vispfakta

Den första elvispen för hemmabruk kom 1910, men det dröjde till 1930-talet innan den första bärbara vispen, Mixmaster, kom.

En visp bör fördubbla den mängden man hade från början. Tre deciliter grädde bör ha blivit sex deciliter när man vispat klart.

Grädde ska vara kall när den ska vispas, helst inte över +5 C°. Börja vispa på låg hastighet och öka sedan efter 30 sekunder upp till max.

Använd visparna till grädde, äggvitor, soppor och mjuka kakor t ex sockerkaka och degkrokarna till kak- och bulldegar, färser, potatismos och tyngre röror.

Anne Meisner

Följ ämnen i artikeln