Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Vägverket varnar trafikanter i Skåne

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-20

En snöröjningstraktor åkte av vägen vid Listerby i Blekinge, och kort därpå inträffade en trafikolycka på E22 vid Bräkne-Hoby. Inga allvarliga personskador rapporterades vid de bägge olyckorna, men vidBräkne-Hoby fördes två personer till sjukhusoch olyckan orsakade kilometerlånga köer.

Bor du i södra Skåne?

Stanna hemma — eller kör försiktigt.

– Det är allvarligt. Skulle vi få ett larm ute på landet kan nog inte ambulansen ta sig fram, säger Christer Trulsson, insatschef på Räddningstjänsten.

I fredags välte den här lastbilen i Staffanstorp.

Det råder trafikkaos i södra Skåne, och framför allt på Söderslätt, efter att ett kraftigt snöväder har dragit in över regionen.

– Vi har kallat in en bandvagn som står här utanför stationen bredvid ambulansen. Det är så allvarligt att om vi skulle få ett larm som är ute på landet så skulle förmodligen ambulansen inte kunna ta sig till den adressen, säger Christer Trulsson, insatschef på Räddningstjänsten i Trelleborg och Vellinge.

”Stanna hemma”

Situationen är så pass illa att Vägverket på sin hemsida uppmanar människor i området att stanna hemma och inte ge sig ut på vägarna under förmiddagen.

– Jag håller med. Folk borde inte vara ute i det här. Vi vet inte hur länge det kommer att vara så att folk borde stanna hemma, det har Vägverket bättre koll på, men just nu är de små vägarna helt igensnöade. Vi har bett om, och väntar på, terränggående jeepar, säger Christer Trulsson.

Många olyckor

Enligt TT har minst tio trafikolyckor rapporterats under morgonen, men ingen människa har enligt polisen kommit till skada.

Förseningar i lokaltrafiken

Trafikkaoset drabbar även lokaltrafiken. Både bussar och tåg är försenade i Skåne, skriver Skånetrafiken på sin hemsida, och enligt Sveriges Radio rapporteras stora trafikproblem även i Blekinge och Småland.