Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Våldtäktsförsök mot 14-årig flicka i Sala

Publicerad 2016-09-14

Polisen har fått in larm om ett våldtäktsförsök i Stadsparken i Sala. En 14-årig flicka har uppgett att flera män i 25-årsåldern försökt slita av hennes kläder, skriver polisen på sin webbplats.

Flickan lyckades dock fly och skadades inte fysiskt. Nu vädjar polisen om tips: ”Tveka inte utan ring”.

Den 14-åriga flickan hade klivit av bussen och var på väg hem när hon överrumplades av fyra män i 25-årsåldern, skriver polisen på sin webbplats. Två av männen försökte slita av hennes kläder och av dem beskrivs en som mer aktiv än den andre.

Flickan lyckades dock ta sig loss och männen försvann, uppgav polisen inledningsvis mot Stadshotellet. Polisen har senare ändrat uppgiften till att de sprang mot centrum.

Förhör med flickan

Polisen har hållit förhör med flickan och hennes mamma. Uppgifter om gärningsmännens signalement har samlats in, men den informationen vill polisen inte gå ut med i nuläget.

– De uppgifterna håller vi för oss själva för inre spaning, säger Ann-Charlotte Israelsson, inre befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

En anmälan om försök till våldtäkt har upprättats.

Polisens pressinformatör Anders Hedström säger till Aftonbladet att de signalementsuppgifter man fått är vaga, och att man inte vill gå ut med exempelvis vilken färg de misstänkta haft på sina jackor.

– Vi vill inte att eventuella vittnen ska låsa sig. Dessutom: När man utsätts för något sådant här så kanske inte minnesfunktionen fungerar som bäst, säger Anders Hedström.

”Tveka inte”

Polisen fick larmet vid 21.15-tiden på tisdagskvällen. Brottet ska ha inträffat ungefär en halvtimme tidigare.

Ännu har ingen gripits och polisen vädjar till allmänheten om tips.

”Tveka inte utan ring 114 14. Alla tips är av betydelse”, skriver polisen i Västmanland på sin webbplats.

Följ ämnen i artikeln