Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Amanda, Rasmus

Man anhållen för mordet på Linus Bergh

Publicerad 2024-10-23 21.28

Linus Bergh blev 36 år gammal.

2022 sköts Linus Bergh till döds efter att ha uteslutits ur Hells Angels.

Nu har en man gripits misstänkt för mordet.

För andra gången.

Den 20 mars för två år sedan tog sig Linus Bergh till lokalen i Lidköping – som tidigare huserade en lokal mc-klubb – i tron om att han skulle på ett möte.

När hans pappa Joakim Persson kom dit strax efteråt låg Linus på golvet, skjuten till döds.


Trebarnspappan Linus uteslöts ur Hells Angels – lurades i mordfälla


– Jag kom sju minuter för sent. När jag kom fram låg han där. Jag fick lyfta upp min son med blodet rinnandes ur munnen på honom. Han var redan död. Jag har haft en miljon tankar sedan dess. Jag var hans pappa och skulle skydda honom men misslyckades den sista gången. Det är tungt att bära, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

 Aftonbladets kartläggning visade att Linus Bergh varit medlem i Hells Angels i flera år och att han 2015 dömts till tio månaders fängelse för ett utpressningsförsök för klubbens räkning.

Handlingar från Socialtjänsten visade att han blev utesluten i januari 2022. Då bedömde polisen att det fanns en mycket hög hotbild mot honom. 

Okända bilar hade setts cirkulera runt hans hem och han hade, enligt en bild på sociala medier, närmat sig det rivaliserande mc-gänget Satudarah en kort tid före sin död.

På onsdagen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern gripits och anhållits misstänkt för mord. Mannen har tidigare varit frihetsberövad i ärendet misstänkt för medhjälp till mord, men släppts.

På torsdagen ska åklagaren ta beslut om huruvida mannen ska begäras häktad.