Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Flera döda i israelisk attack i Syrien

Publicerad 2024-10-08 20.37

En räddningsarbetare kontrollerar ett hus son träffats i en israelisk attack under tisdagen i Damaskus, Syrien.

Minst sju personer har dödats i en israelisk attack mot en byggnad i Syriens huvudstad Damaskus, enligt landets försvarsdepartement.

Flera av de döda uppges vara barn och kvinnor.

Attacken inträffade i Mazzeh-området, där det finns flera ambassader och säkerhetsbyggnader.

Enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) var attacken riktad mot en byggnad där flera viktiga medlemmar ur den libanesiska shiamilisen Hizbollah och det iranska revolutionsgardet hade planerat att mötas.

Förra veckan uppgav observatoriet att en israelisk attack mot Mazzeh dödade fyra personer, däribland svärsonen till den avlidne Hizbollahledaren Hassan Nasrallah, som dödades i en israelisk flygattack mot södra Beirut förra månaden.

Israeliska myndigheter kommenterar vanligtvis inte enskilda attacker i Syrien, men har upprepade gånger sagt att de inte kommer att tillåta Iran att utöka sin närvaro i regionen.

Iran och Hizbollah har varit bland den syriska regeringens viktigaste allierade i det mer än tio år långa inbördeskriget i landet.

Fler än 400 000 människor, de flesta av dem återvändande syriska flyktingar, har tagit sig till Syrien under de senaste två veckorna för att fly undan de kraftiga israeliska luftangreppen mot Libanon.