Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Israel attackerar mål på Västbanken

TT-AP-AFP

Publicerad 2024-08-26

En israelisk flygattack mot mål i Västbanken i förra veckan dödade flera palestinier. Bilden är från begravningen.

Israelisk militär meddelar att den genomfört flygräder mot mål på Västbanken.

Palestinska myndigheter uppger att minst fem personer dödats i attacken.

Uppgiften från Israels militär kom sent på måndagen:

”Ett stridsflyg attackerade precis en ledningscentral” i Nur Shams meddelade i militären, son inte gav ytterligare detaljer om exakta mål på det av Israel ockuperade Västbanken.

Vittnen säger till nyhetsbyrån AFP att fyra högljudda explosioner hördes från främst ett hus i området som har flyktingstatus. Lägret, nära Tulkarem, har anfallits flera gånger av israelisk militär.

Israeliska medier rapporterar att attacken skedde med en drönare.

Representanter för den palestinska myndigheten uppger dödstalet på fem personer, enligt den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Nur Shams har varit skådeplats för hårda strider och omfattande israeliska militära insatser. I juli genomförde israelisk militär en 15 timmar lång insats där huvudgatan i Nur Shams demolerades med bulldozrar.

Enligt AFP:s beräkningar, delvis grundade på palestinska myndigheters uppgifter, har 640 palestinier på Västbanken dödats av israelisk militär och bosättare sedan den terrorstämplade Hamasrörelsens attacker mot Israel den 7 oktober. Minst 19 israeliska soldater har stupat i sammandrabbningar på Västbanken under samma tid.