Talesperson i franska regeringen attackerad

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-07-04 02.40

Den franska regeringens taleskvinna och tidigare minister Prisca Thévenot och hennes medarbetare attackerades när de satte upp affischer inför den andra omgången av parlamentsvalet den 7 juli. Arkivbild.

Den franska regeringens taleskvinna och tidigare minister Prisca Thévenot, och personer som var med henne, attackerades när de på onsdagskvällen satte upp affischer i Meudon sydväst om Paris. De var ute på kampanj inför den andra omgången av Frankrikes parlamentsval den 7 juli.

Thévenot själv skadades inte, men en medarbetare till henne och en valarbetare fick föras till sjukhus, rapporterar franska medier. Enligt Le Monde har åklagarmyndigheten i Nanterre inlett en utredning gällande händelsen.

Thévenot är ledamot i parlamentet och företräder president Emmanuel Macrons parti RE som backade rejält i första omgången i söndags.

”Våld och hot hör inte hemma i vår demokrati” kommenterade premiärminister Gabriel Attal på X och manade alla att ta avstånd från det klimat av våld och hat som verkar vara på väg att få fäste.

Tidigare på dagen angreps en företrädare för Nationell samling, ytterhögerpartiet med Marine Le Pen i toppen, i Haut-Savoie. Polisen har gripit en person.

.