Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

De misstänks för mordet på Markovic

Publicerad 2014-05-17

Tre män misstänks för mordet på Mille Markovic:

54-åringen

Hemmahörande i Stockholm.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Vän till Mille Markovics tidigare affärspartner och sedermera fiende, Michael Badelt.

Förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast 2010 för grovt narkotikabrott och vapenbrott till fängelse i fyra år och sex månader.

Hade då förvarat 1,4 kilo amfetamin och en skarpladdad pistol med tillhörande ammunition i sin flickväns bostad.

Hans son, 28 år, som tidigare arbetat på sexklubben Privé, överlevde mirakulöst ett mordförsök i november 2012. En skjutning som enligt polisens teorier kan ha varit beordrad av Markovic.

27-åringen

Hemmahörande i Borås.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast för grovt rån och narkotikabrott till fyra år och sex månader.

Hade då varit med och trängt sig in hos ett äldre par mitt i natten, misshandlat och bestulit dem på pengar och smycken. Frigavs villkorligt från Kumla i maj 2013. I början av april i år dömdes han för förseelse mot trafikförordningen. Han åkte då som medpassagerare på motorcykel utan hjälm. Straffet blev 1500 kronor i böter.

I januari i år åtalades han för brott mot knivlagen, rattfylleri och narkotikabrott. Har relation till ett kriminellt nätverk.

26-åringen

Den 70-årige mannen antas befinna sig i Sverige.

Hemmahörande i Göteborg.

Häktad på sannolika skäl för mord.

Förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Dömdes bland annat 2008 för grov misshandel och människorov till sex års fängelse. Hade då varit med och fört bort och misshandlat en företagare i Göteborg mycket svårt. Kidnapparna lämnade offret att dö i ett skogsområde i bagageutrymmet på dennes bil. Bilen hittades av polisen i sista stund och företagaren, som snart skulle gå i pension, överlevde.

Frigavs villkorligt i juni 2011. Har efter det åkt fast för ringa narkotikabrott och olovlig körning. Straffet blev då åtta månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt. Samtidigt fick han påbackning med ett år av den tidigare medgivna villkorliga friheten.

Kom ut igen, från Kumla, i mitten av april 2013. Stod nu åtalad för ytterligare nya brott, bland annat brukande av falsk urkund.