Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Misstänkt mord i Stockholm

Publicerad 2013-04-01

För tio år sedan dömdes han för dråp efter att ha dödat en 23-årig kvinna.

Nu misstänks 34-åringen för ett knivmord på en man i Stockholm – ett brott han själv ringde in och anmälde.

Själv förnekar han all inblandning.

Tidigt i går morse, klockan 04.20, larmades polis och ambulans till ett bostadshus på Kungsholmen i centrala Stockholm. Inne i en lägenhet på tredje våningen låg en död man i en blodpöl.

Den 34-årige lägenhetsinnehavaren, som enligt uppgift till Aftonbladet själv ringde och larmade polisen, greps som misstänkt för mordet. Han anhölls senare av åklagare.

Enligt vad Aftonbladet erfar hittade polispatrullen en kniv i lägenheten. Kniven beslagtogs och misstänks vara mordvapnet. 

”Förnekar all delaktighet”

Den anhållne 34-åringen är känd av polisen sedan tidigare för flera våldsbrott. Han dömdes senast för drygt två veckor sedan i Södertörns tingsrätt till fyra månaders fängelse för bland annat misshandel, skadegörelse och våldsamt motstånd.

2003 dömdes han till tio års fängelse för dråp efter att ha tagit livet av en 23-årig kvinna i Mellansverige 2002. Nu är han åter misstänkt för att ha dödat.

34-åringen själv nekar till anklagelserna som riktas mot honom.

– Han förnekar all delaktighet, säger advokat Hans-Christian Löth som företräder mannen.

Citypolisen är mycket förtegen om vad som misstänks ha skett i lägenheten.

Lägenheten spärrades av för en teknisk undersökning under morgonen och förmiddagen. Vid 14-tiden i går var teknikerna färdiga och lämnade platsen.

Inte identifierat mannen

Strax efter att de hade lämnat den avspärrade lägenheten anlände utredare från Citypolisens våldsgrupp till adressen för att prata med grannar i trappuppgången om eventuella iakttagelser under morgonen.

– Den misstänkte mannen är hörd inledningsvis om händelsen men ska förhöras ordentligt med försvarare, säger kriminalinspektör Christina Hamilton.

Hon berättar att hon handlägger mordet i nuläget men att någon annan utredare sannolikt kommer att ta över efter påskhelgen.

Sent i går hade polisen ännu inte identifierat mordoffret.

– Därför har vi inte kunnat underrätta eventuella anhöriga, säger Lars Byström, pressinformatör på Stockholmspolisen.

ANNONS