Man misstänkt för Sigridmordet hörde röster

Publicerad 2012-09-18

Uppmanades att överfalla och döda

Den 37-årige mannen som är misstänkt för mordet på norska Sigrid ska ha plågats av röster i huvudet.

Rösterna uppmanade honom att ta livet av någon.

Försvinnandet av Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, engagerade Norge under en hel månads tid. Hon hittades död i en skogsdunge i början av september. En 37-årig man står misstänkt för mordet på Sigrid.

Hört röster i 10 år

Enligt Dagsavisen.no ska mannen ha hört röster i huvudet som uppmanade honom att döda någon. Tidningen har läst en 23 sidor lång rapport från en rättspsykiatrisk undersökning som gjordes på 37-åringen år 2007 efter ett överfall som han misstänktes för.

I rapporten framkommer att 37-åringen i över tio år har plågats av röster som uppmanat honom att slå ner eller döda människor.

"Ingen kommer förstå"

I rapporten framgår också att han har varit i kontakt med psykiatrin sedan har var tonåring. Trots det var det år 2007 som har för första gången berättade att han hör röster.

– Ingen kommer förstå det ändå, sa han då till en psykolog enligt Dagsavisen.

Mannen ska lida av flera psykiska sjukdomar och polisen vill att mannen genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.

37-åringen har nu suttit häktad i två veckor, misstänk för mordet på Sigrid, liksom den misstänkte 64-åringen.

Försvann i augusti

Polisen menar att det är nödvändigt att de båda misstänkta hålls häktade längre. I morgon kommer nya förhandlingar att hållas och männen har begärts omhäktade i ytterligare två veckor, skriver VG.

16-åriga Sigrid försvann den 5 augusti när hon var på väg hem från en vän. I början av september hittades hon död i Kolbotn söder om Oslo.

Polisens teori är att Sigrid först blev påkörd. Sedan ska mördaren ha flyttat hennes kropp innan han slutligen tog livet av henne.

Enligt VG ska hon ha fått stora huvudskador.