Norrman erkänner att han dödat sin försvunna flickvän

Publicerad 2012-02-29

”Jag gjorde det, men det var en olycka”

Den misstänkte norrmannen.

När 30 poliser i förra veckan stormade en 50-årig norrmans hem i Phuket påträffades skelettdelar.

Nu erkänner han att han dödat sin före detta flickvän, som är försvunnen sedan 2009.

– Jag gjorde det, men det var en olycka, säger han.

Benresterna påträffades i en grön kommunal soptunna i norrmannens lyxbostad med sju sovrum i Phuket.

När polisen öppnade soptunnan ska en frän stank ha spritt sig i rummet. I botten av kärlet påträffades flera kilo sopor i en plastpåse . Bland annat ska en benbit ha varit synlig.

Forensiska undersökningar bekräftade polisens värsta misstankar: det rörde sig om mänskliga kvarlevor, skriver thailändska medier.

”Jag var rädd”

Hela 30 poliser stormade norrmannens bostad i Kata Beach, ett populärt resmål i Phuket. Noga genomsöktes mannens bostad och man tog flertalet föremål därifrån, bland annat den gröna soptunnan.

Mannen förnekade till en början kännedom om soptunnans innehåll, men erkände senare i förhör med polisen att han dödat sin före detta flickvän, som har varit försvunnen sedan 2009.

– Jag gjorde det, men det var en olycka. Vi hade ett gräl. Hon knuffade mig och jag knuffade henne, och då föll hon nerför trappan. Jag kollade hennes puls, men hon andades inte. Jag visste inte vad jag skulle göra . Jag var rädd, så jag gömde hennes kropp, säger han enligt Phuket Gazette.

Har ny sambo

Det var den försvunna kvinnans familj som ska ha vädjat till polisen att genomföra raiden mot norrmannens hem.
Han har numera en ny flickvän som uppger till thailändska medier att de har varit sambos i sex månader och att hon inte känner till något om hans tidigare flickvän.

Nu väntar DNA-tester för att avgöra om de mänskliga benresterna är norrmannens tidigare flickvän. Enligt thailändska medier kommer beskedet om resultatet att dröja en vecka.

Norrmannen och kvinnan som nu misstänks ha bragts om livet ska ha haft ett förhållande i tio år.

ANNONS