Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Signe, Signhild

Här är Leonores faddrar

Uppdaterad 2014-06-08 | Publicerad 2014-06-07

Madeleine och Chris valde tre faddrar var.

En av dem väntar på att få ärva kungariket och en annan är arvtagerska till ett miljardimperium.

Här är de sex personer som valts ut att bli Leonores faddrar vid dopet.

Precis som många förhandstippat blev det personer som står Leonores föräldrar nära.

Både syskon och släktingar har utsetts till att bli prinsessans faddrar under dopet i slottskyrkan på Drottningholm i dag.

Bästisen utsedd

Kronprinsessan Victoria som fyller 37 i sommar är redan gudmor till ett flertal av sina kungliga vänners barn i Europa. Och hon var också en av de förhandstippade till faddersuppdraget för lilla Leonore.

Det var också Madeleines jämngamla kompis Louise "Lussan" Gottlieb, 32. Louise gick precis som Madeleine på Enskilda Gymnasiet i Stockholm. Och efter studenten åkte de båda till London en termin för att läsa engelska. Louise är numera utbildad inredare och driver en egen firma i Stockholm där hon också bor. När Victoria och Daniel skulle flytta in på Haga Slott hjälpte Madeleine och Louise till med inredningsbestyren.
Louises mamma Carola Gottlieb är för övrigt även mycket god vän med drottning Silvia.

Patrick Sommerlath, 43, är Madeleines kusin och är Silvias brorson. Han var med och grundade den exklusiva medlemsklubben Nobile ovanpå Café Opera i Stockholm tillsammans med H&M-svärsonen Tom Davidsson. Årsavgiften för ett medlemskap kostade över 12 000 kronor för drygt två år sedan, enligt Veckans Affärer. Patricks tvillingdöttrar Chloé och Anais var brudnäbbar när Madeleine och Chris gifte sig för precis ett år sedan.

Tillhör österrikisk högadel

Och som väntat blev det även en av Chris halvsystrar på mamma Eva O'Neills sida som blev ett av hans val, Tatjana D'Abo.

Hon är gift med Henry D'Abo som bedriver jordbruksverksamhet på det 2500 hektar stora godset Hall Farm utanför Cambridge.

Tatjana har tre barn, Anouska, Celina och Jasper. Sonen var brudnäbb på Chris och Madeleines bröllop.

Chris andra fadderval blev svågern greve Ernst Abensperg und Traun som är gift med Chris andra halvsyster på mödernet, Natascha.

Ernst familj tillhör den österrikiska högadeln och han jobbar med kapitalförvaltare. Paret som har tre barn, Milana, Chiara och Louis Cajetan, bor i Österrike.

Arvtagerska till miljardimperium

Även Chris valde en av sina bästa vänner till faddersuppdraget. Enligt hovet är Alice Bamford en barndomsvän från England. Och hon är också arvtagerska till JCB, den kända brittiska tillverkaren av jordbruks- och anläggningsmaskiner.

Alice Bamfords pappa Anthony som driver JCB i dag uppskattas enligt Forbes ha en förmögenhet på över 45,5 miljarder svenska kronor.

Enligt brittiska The Independent bor Alice Bamford på den amerikanska västkusten i Malibu där hon driver en ekologisk ranch och restaurang.

One Gun's Ranch, som enligt sin egen hemsida har namngetts av den tidigare ägaren som var basist i Gun's N' Roses.

Alice arbetar även som filmproducent och har varit coproducent till regissören Wes Andersons film Darjeeling Limited som kom 2007. Nyligen producerade hon filmen "The New Neighbour" med bland andra Jessica Biel i rollerna.