Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Blodig last på amerikanskt plan

Uppdaterad 2016-02-16 | Publicerad 2016-02-15

Fraktplanet gick ner för att tanka i Zimbabwe.

Då upptäcktes blod som droppade ur lastutrymmet. Nu försöker polisen lösa mysteriet kring den döda kropp som hittades med miljoner sydafrikanska rand i ett amerikanskt flygplan i söndags.

Blod syntes droppa från det amerikanska fraktflygplanet när det mellanlandade för att tanka i Harare, Zimbabwe.

En obehaglig syn mötte markpersonalen på Harares flygplats på söndagen. Blod syntes sippra från ett amerikanskt fraktflygplan med destination Sydafrika, när det hade landat i Zimbabwe för att tanka, skriver BBC. På planet hittades, förutom miljontals sydafrikanska rand, även en oidentifierad död person. En källa säger till the Herald i Zimbabwe att markpersonal ”upptäckt en upphängd död kropp” i lasten.

Flygmyndigheten i Zimbabwe säger att planet begärde att få landa för att tanka. De säger också att planet är registrerat hos Western Global Airlines, i Florida och lasten i fraktplanet tillhör Sydafrikas centralbank, South African Reserve Bank (SARB). Polisen har tagit över ärendet.

Försöker få lasten till Sydafrika

Planet hålls i nuläget kvar på flygplatsen i Harare.

En tjänsteman på SARB säger att man känner till händelsen och försöker få planet, med lasten, utlämnat och transporterat till Sydafrika.

Enligt the Herald i Zimbabwe bestod besättningen av två amerikaner, en sydafrikan och en pakistanier.