160 dödade i jordbävning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-29

Åtta byar drabbade i västra Pakistan

Många skadade Ortsbor för en skadad man till ett sjukhus i Quetta. Dödsantalet är stort och många har också skadats.

Ett kraftigt jordskalv har registrerats i västra Pakistan. Skalvet nådde magnituden 6,2, uppger USA:s geologiska myndighet.

Hittills har 160 människor omkommit enligt lokala myndigheter, uppger Reuters.

Skalvet som inträffade natten till på onsdagen hade sitt epicentrum sju mil nordost om staden Quetta och låg på en mils djup i jordskorpan.

Minst åtta byar är svårt drabbade, uppger en provinsminister. Räddningsarbetare har enligt en provinsansvarig tjänsteman nu funnit 160 döda i jordbävningen i pakistanska Baluchistan, rapporterar Reuters.

15 000 hemlösa

15 000 uppges ha blivit hemlösa i naturkatastrofen och hjälpbehoven bedöms som mycket stora.

De flesta dödsoffren finns i området runt Ziarat i den naturgas-rika provinsen Baluchistan. Lerhus förstördes och jordskalven orsakade jordskred och stenras över sovande människor. Borgmästaren i Baluchistan förutspår att summan på de 135 döda som hittills bekräftas kommer att stiga, säger han till AP.

Soldater hjälper till

Den pakistanska armén har skickat soldater till området för att hjälpa till med räddningsinsatsen.

– Räddningsinsatsen pågår och vi räknar med att hitta fler döda, säger Dilawar Khan Kakar, borgmästare i den historiska staden Ziarat, 50 kilometer norr om staden Quetta.

Ziarat är ett naturskönt område och en av de vanligaste turistorterna, 45 kilometer från provinshuvudstaden Quetta och 185 kilometer sydöst om den afghanska staden Kandahar.