Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

En miljon kronor i vinst

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-03

Vinnare på Triss vecka 10

Under vecka 10 har sammanlagt en miljjon kronor skrapats fram i tv-studion i Stockholm. Kalas, bilar och resor står på vinannrnas inköpslista.

Söndag 9 mars 2008

Göran Karlsson är 46 år och kommer från Uppsala. För de 100 000 kronor han skrapade fram bär det av på semester till solen och värmen.

Göran arbetar inom socialtjänsten, men när han är ledig försöker han hålla sig i form genom styrketräning och löpning. Och så tycker han om att lösa korsord och sudoko.

Fredag 7 mars 2008

I morse besökte Elisabeth Bohman och hennes man Thomas tv-studion i Stockholm. Elisabeth skrapade fram 50 000 kronor.

Elisabeth Bohman, 52, är butikschef för Systembolaget i Norsjö. Ett systembolag som vunnit en hel del priser inom koncernen under Elisabeths ledning.

Elisabeth arbetar med det som också är ett stort intresse för henne, mat och dryck står henne varmt om hjärtat. Hon tycker det är kul att rekommendera vilka drycker som passar till vilka maträtter, och detta har också gjort att Systembolaget i Norsjö har utsetts till årets butik flera gånger om.

Men Elisabeth tycker också om att vara ute i skog och natur med familjen och barnbarnen.

Dagens vinst ser Elisabeth som en liten trygghet. Hon ska sätta in en del slantar på banken för att ge sig själv tid att fundera ut vad hon ska ha pengarna till. Och så ska hon unna sig själv och familjen att njuta och leva gott.

Torsdag 6 mars 2008

Jan Mellby från Hjärnarp vill gärna ha en trevlig pension och ge sig ut på drömresan när tid finns. Resan går i så fall till Alaska där han vill se naturen där, men också för att fiska och se på björnarna. Drömmen kan gå i uppfyllelse eftersom han i morse skrapade fram 300 000 kronor.

Hustrun Sivi var med till studion på TV4.

Jan, som är 60 år, har ett eget snickeriföretag. Hans yrke är också hans främsta intresse och när han är ledig snickrar han en del hemma. Jan är allkonstnär och kan snickra både hus och inredning, men får han välja tycker han nog att inredningssnickerier är trevligast.

Onsdag 5 mars 2008

Hustrun Marie-Louise var med till tv-studion och såg på när Boris Fredriksson skrapade fram hela 300 000 kronor, produktionstekniker, Laholm

Boris Fredriksson är 58 år och kommer från Laholm. Till vardags är han produktionstekniker med verktyg. När han inte arbetar sjunger han i kör då han är andretenor i Laholms manskör. Han har också både hus och sommarstuga som upptar hans lediga tid.

Nästa år fyller Boris 60 år och hans plan är att ta med hela familjen till Thailand och fira i värmen. Kanske kan han unna sig en ny bil också.

Tisdag 4 mars 2008

Mertsi Lindgren är 18 år och kommer från Skarpnäck. Han skrapade fram hela 200 000 kronor på tisdagen. Hans pappa Jari följde med till studion.

Mertsi arbeter som personlig assistent. Just nu tillbbringar han mycket av sin lediga tid på körskolan. Körkort är högsta drömmen nu och vinstpengarna går till att köpa en snygg bil – när körkortet av i hamn förstås. Kanske blir det en resa också.

Måndag 3 mars 2008

Kurt är 65 år och pensionär men jobbade tidigare som lantarbetare och egen företagare med lastbil.

Nu motionerar han gärna och tar långa promenader. Ofta blir det ett par kilometer på förmiddagen och ett par på eftermiddagen.

Kurt trivs bra hemma i Eldsberg så någon resa blir det inte. I stället delar han gärna med sig av vinsten. Både barn och barnbarn kanske får en liten slant.

Hans hustru Anne-Marie var med i studion då Kurt skrapade fram 50 000 kronor.

Kurt inte köpt sin lott på vanligt vis, i butik. Han prenumererar på Trisslotter, som skickas hem till honom ett par gånger i månaden. Det dröjde inte allt för länge innan han skrapade fram tre tv-rutor.