Katten Beau räddades – hade pil genom huvudet

Publicerad 2018-04-24

Ensam, med en pil rakt genom huvudet hittades lilla Beau i skogen.

Mirakulöst nog lyckades hjälporganisationen rädda katten, som nu söker sin nya familj.

Ingen vet vad den rödspräckliga katten varit med om innan han hittades med en pil rätt genom huvudet i en förort till Perth i Australien.

Tack och lov hittade en medborgare katten och förde honom till veterinär för omedelbar behandling”, skriver RSPCA Western Australia på sin Facebooksida.

Larver i såret

Hos veterinären visade sig situationen vara värre än befarat.

Såret kring pilen var illa infekterat, och kryllade av likmaskar. Veterinären uppskattar att katten, som hittades på fredagen, hade legat med pilen genom huvudet i upp till två dagar, skriver brittiska Daily Mail.

Katten, som nu fått namnet Beau, har sedan dess genomgått en operation för att avlägsna pilen, och har mirakulöst återhämtat sig väl.

Räddningsorganisationen som tagit hand om Beau sedan han hittades söker nu efter en ny familj som kan ge honom det liv han förtjänar.

Bilden som de lagt upp på Facebook har väckt starka reaktioner.

När ska vi börja ta i med hårdhandskarna mot sådana här handlingar? Om det här skulle hända ett barn så skulle det få konsekvenser, de här vackra trofasta djuren är precis lika värnlösa och sådana här handlingar borde bemötas på samma sätt”, skriver en upprörd person bland kommentarerna.

Hjälporganisationen ska nu försöka utreda vem eller vad som ligger bakom det som Beau råkat ut för.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln