Ville avliva sin katt – som gått två mil för att komma hem igen

Publicerad 2018-04-22

Katten Toby gick två mil för att komma tillbaka till sin familj som gett bort honom. Familjen svarade med att vilja avliva honom, skriver Huffington Post.

Katten Toby, som var en vildkatt från början gavs bort av sin ägare då han inte kom överens med de andra katterna i familjen, skriver Huffington Post.

Han hamnade hos en familj två mil från hans ursprungliga hem. Men Toby fann sig inte i sin nya situation och begav sig tillbaka till sin forna ägare – som tog honom till ett djurhem och bad dem avliva honom. Men djurhemmet vägrade och lämnade i sin tur över Toby till ett annat djurhem vid namn SPCA of Wake County – där han skulle vänta på att få bli adopterad.

Tara Lynn, som är talesperson för det sistnämnda djurhemmet vet inte varför familjen ville se den sjuårige katten avlivad. Men hon tycker att det är en bra sak att familjen tog Toby till dem, snarare än att överge honom eller något värre.

”Har ett fantastiskt nytt hem”

Djurhemmet delade med sig av Tobys öde i ett Facebookinlägg i början av april och hans historia berörde tusentals. Och till slut blev han adopterad av en kärleksfull familj.

Enligt Tara Lynn så har Toby, som är väldigt vänskaplig, anpassat sig väl till sitt nya liv. När han först kom till djurhemmet trodde de att han var tvungen att placeras hos en familj utan andra katter – men de visade sig ha fel. Just nu samsas han under samma tak med två andra katter och det är inga problem.

Nu hoppas Tara Lynn att folk ska se det positiva i hans berättelse.

– Det finns väldigt många tråkiga historier som vi hör om vad personer gör mot djur. Men, som tur är, lever Toby och han har ett fantastiskt nytt hem. 

Följ ämnen i artikeln