Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Man häktas misstänkt för dubbelmordet på britter

Cornelia Mikaelsson / TT

Publicerad 2024-09-13 12.05

Två personer, som senare visade sig vara två saknade män från Storbritannien, hittades i en utbränd bil i Malmö i somras. Arkivbild.

En man har häktats misstänkt för mordet på de två britter som hittades döda i en utbränd bil i Malmö i juli.

– Det utredningsarbete som vi har bedrivit här sedan den 14 juli har nu mynnat ut i att vi har en person som på sannolika skäl är häktad misstänkt för de båda morden, säger åklagare Magnus Pettersson.

Mannen har häktats i sin utevaro.

– Det är för att vi inte har kunnat hitta honom, säger Pettersson.

Mannen bestrider häktningsyrkandet, uppger hans advokat Lars Andén.

– I nuläget tänker jag inte kommentera något mer, säger han.

Varken Pettersson eller Andén vill kommentera om mannen figurerat i utredningen sedan tidigare. Totalt har tre personer varit skäligen misstänkta för morden, men därefter släppts eftersom det inte funnits skäl till häktning.

Sedan tidigare är en man i 20-årsåldern häktad för medhjälp till morden. Pettersson har begärt mannen omhäktad, vilket den misstänkte har motsatt sig. En omhäktningsförhandling kommer därför att hållas senare under fredagen.

Det var den 14 juli i år som två personer hittades döda i en utbränd bil i ett industriområde i Malmö. Kort därefter anmäldes två britter försvunna i Sverige. Den slutgiltiga identifieringen dröjde. En månad senare uppgav Pettersson att det rörde sig om de två britterna.