Våldtog och dödshotade 15-åring - döms till fängelse

Uppdaterad 2020-04-29 | Publicerad 2020-04-28

Mannen döms till mer än två års fängelse.

Den 27-årige mannen våldtog sin 15-åriga flickvän.

Därefter hotade han med att döda henne och hennes familj om hon anmälde det.

Nu har Malmö tingsrätt dömt mannen till fängelse.

Det var i höstas som den 27-årige mannen och den 15-åriga flickan inledde ett hemligt förhållande. När de senare under hösten träffades för att lösa ett bråk de haft blev flickan nedtryckt i soffan varpå 27-åringen våldtog henne.

Flickan har vittnat om att hon grät och flera gånger bad mannen att sluta under våldtäkten.

I början av 2020 tog parternas förhållande slut och efter att 27-åringen förföljt flickan valde hon att polisanmäla våldtäkten. Kort innan polissamtalet hotade mannen med att döda flickan och hennes familj om hon gjorde en anmälan.

Flera vittnen

Malmö tingsrätt är av uppfattningen att de uppgifter som 15-åringen lämnat är sanna och trovärdiga. Bevisningen mot 27-åringen stärks dessutom av flera vittnesuppgifter, som kunnat vittna om att 15-åringen berättat om våldtäkten för dem.

Även händelserapporten från polisanmälan ger stöd åt flickans berättelse.

Den 27-årige mannen har i sin tur nekat till såväl våldtäkten som dödshoten. Han menar istället att han började ta avstånd från 15-åringen när han fick veta hennes riktiga ålder. Att han kontaktade flickan flera gånger efter att förhållandet avslutats har han förklarat med en bild som flickan skickat och skämtat om att hon var gravid.

120 000 kronor

Den övriga bevisningen plus de textmeddelande som skickats mellan mannen och flickan gör dock att bevisvärdet för mannens version är svag. Malmö tingsrätt menar därför att det är ställt utom rimligt tvivel att 27-åringen våldtagit flickan.

Tingsrätten har därför dömt mannen till två års och två månaders fängelse för våldtäkt och övergrepp i rättssak. Han ska dessutom betala 120 000 kronor i skadestånd till 16-åringen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln