Trump vill hindra Harris ta över Bidens valkassa

TT

Publicerad 2024-07-24 06.54

Kamala Harris borde inte tillåtas ta del av de pengar som Joe Bidens omvalskampanj har dragit in, hävdar Trumpkampanjen i ett brev till den federala valkommissionen.

Trumpkampanjen vill hindra vicepresident Kamala Harris, snart Demokraternas presidentkandidat i stället för Joe Biden, att ta del av Bidens kampanjkassa på 91 miljoner dollar, uppemot en miljard kronor.

I ett brev till den federala valkommissionen hävdar Trumpjuristen David Warrington att det vore regelbrott, och en otillåten gåva mellan kandidater, att flytta pengarna från Bidens omvalskampanj till Harris presidentkampanj, rapporterar CNN.

Bedömare tror att svaret från kommissionen kommer att dröja till långt efter valet, det säger erfarenheten av liknade tvistefrågor där. Andra pekar på att Biden och Harris drivit kampanj tillsammans, med henne som vicepresidentkandidat.

Efter söndagens besked har Kamala Harris samlat in rekordsummor, sett till hur kort tid som gått, till sin kampanj. Det är pengar som inte är en del av de 91 miljonerna.