Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Dumpa honom! Glöm honom!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-05

Kimsalabim – Jag kallar honom så för det låter som en trollformel. En trollformel som han själv uttalar som får honom att försvinna snabbare än blixten.

Annelie Babitz, 37 år, frilansjournalist i Stockholm. Filmfreak och blodrytande ninja-ultrafeminist.

Egentligen heter han Kim. Han är den typen av man som jag och mina väninnor ständigt gråter över. Vi gråter och fortsätter träffa dessa män fastän de är svin. Riktiga rövhål faktiskt. Och när man ändå har ett eget varför ska man ha ett till?

När jag tänker på honom blir jag ju mest förbannad och undrar varför ingen sätter honom i en glasmonter och turnerar jorden runt med honom.

På montern står det: ”Akta glasrutan. Detta är en kille ni inte vill ha.” Han är den typen av man som ständigt säger: ”Men du vet att jag vill inte ha några krav.” Vad han egentligen menar med detta är att han söker en tjej som absolut inte har något självförtroende eller självkänsla som kan acceptera att han knullar runt, som accepterar att sitta vid telefonen dag ut och dag in och vänta på hans samtal som aldrig kommer.

Både jag och mina väninnor vet att det är under vår värdighet, under vår begåvning, under vår stolthet att träffa en man som Kimsalabim, för det rövhålet är en elak fan. Så walk away. Dumpa honom. Glöm honom.

Han är inte bra för dig eller någon annan kvinna. När man var liten så skrev man alltid listor över vilka julklappar man ville ha. Är det inte dags att skriva en principlista över vilken typ av kille som vi absolut inte ska dejta eller bli kär i?

Enligt min Kimsalabim-erfarenhet så borde denna lista se ut så här:

1. Jag ska inte bli kär i en man som säger: ”Men du vet att jag vill inte ha några krav.”

2. Jag ska inte bli kär i en man som inte vill kommunicera med mig, en man som inte ger mig något utbyte.

3. Jag ska inte bli kär i en man som säger: ”Jamen, du vet, jag är bara en man.” Män har en tendens att skylla sina svinaktigheter som otrohet på att de är just ”bara män.” Men jag då? Jag är faktiskt ”bara en kvinna”, som drivs av enorma lustar, men jag skyller inte på mina lustar om jag plötsligt skulle förvandlas till ett svin.

4. Jag ska inte bli kär i en man som vägrar ta av sig sina sockor då han har sex, eller som använder deodorant under pungen och vars mamma ringer en gång i timmen.

Snälla systrar, väninnor där ute, låt ridån gå ner över denna fars av ständiga rövhål. Vi förtjänar bättre!

Annelie Babitz