Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Misstänkt häktad efter attacken på Showan Shattak

Publicerad 2016-04-22

Några dagar efter högerextremisternas överfall vid Möllevångstorget hölls en manifestation mot våldet.

En 29-årig man som tidigare varit häktad, men släpptes, har nu häktats igen misstänkt för mordförsök på Showan Shattak som attackerades vid en feministisk demonstration 2014.

– Nu har de fått fram nya uppgifter, säger Fredrik Berg vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Det var utredningsuppgifter i form av teknisk bevisning och nya förhör som ledde till att åklagaren vid Malmö åklagarkammare valde att frihetsberöva mannen igen.

Den 29-årige mannen har tidigare suttit häktad i händelsen, som utspelade sig vid Möllevångstorget i Malmö den 9 mars 2014.

Knivattack vid demonstration

Det var efter en feministisk demonstration som sex personer skadades, varav den då 25-årige Showan Shattak allvarligt, i en knivattack. Polisen kunde strax efter händelsen gripa tre personer med kopplingar till extremhögern.

– Nu har de fått fram nya uppgifter men de behöver mer tid på sig att utreda resten för att se om det leder till åtal, säger Fredrik Berg vid Åklagarmyndighetens pressjour om åklagarens möjligheter att gå vidare.

Åtal ska enligt rättens beslut vara väckt den 27 april.

Nazist tidigare häktad

Nazisten Andreas Carlsson, 32, är misstänkt för mordförsöket. I november 2015 greps han av säkerhetstjänsten i Ukraina och sitter sedan dess häktad där.