Misstänkt för Frankrikedåd hade "problem på jobbet"

Publicerad 2015-06-28

Fransk polis med Yassin Sahli, den misstänkte gärningsmannen för dådet i Frankrike.

Yassin Sahli, 35, som misstänks ha utfört attacken i Frankrike i fredags, ska ha sagt till utredarna att han halshögg sin chef på grund av personliga svårigheter hemma och på jobbet.

Mannen som är huvudmisstänkt för att ha utfört dådet mot en gasfabrik i Frankrike i fredags har erkänt för polisen, uppger TT. Enligt tidningen Le Parisien har huvudmisstänkte Yassin Sahli, 35, berättat fler detaljer om dådet för utredarna.

Sahli ska ha berättat att han mördade och halshögg sin chef, 54-årige Hervé Cornara, på en parkeringsplats en timme före attacken mot fabriken.

"Problem på arbetet"

Sedan lade han kroppen i sin bil och körde till fabriken. Där satte han chefens huvud på ett staket och körde med hög fart in i fabriksbyggnaden. Det ledde dock bara till en liten explosion som skadade Sahli och två anställda lindrigt. Utredarna tror att det är en misslyckad självmordsattack.

Enligt Le Parisien har Sahli gett ett förvirrat intryck när han pratat om motiven bakom attacken.

– Han pratade bland annat om personliga problem, både på arbetet och i familjelivet, som pressat honom att begå dådet. Men allt detta är oklart, säger en anonym källa till tidningen.

Utredarna ska dock fortfarande vara övertygade om att Sahli hade kopplingar till radikala islamister, bland andra Islamiska staten, och att det motiverade attacken, uppger tidningen The Independent.

Misstänkte mannen skickade "selfie"

35-årige Yassin Sahli beskrivs som en gift trebarnspappa från Saint-Priest, som haft kopplingar till en grupp radikala salafister. Han ska i samband med dådet ha skickat en makaber "selfie" till ett kanadensiskt mobilnummer med appen WhatsApp, enligt en poliskälla till AFP. Men det har inte gått att se var mottagaren befunnit sig. Det finns obekräftade uppgifter om att mottagaren kan ha funnits i Syrien, enligt The Guardian.

Följ ämnen i artikeln