Biltjuv stal Kristines Fiat - och hennes Fiffi

Uppdaterad 2015-07-29 | Publicerad 2015-07-27

När Kristine, 32, kom ut på parkeringen såg hon att hennes bil hade blivit stulen.

Men inte bara det. I en hundbur i bakluckan satt hennes hund Fiffi.

På söndagseftermiddagen var Huskvarnabon Kristine Johansson, 32, på Biltema i Jönköping och handlade. Då passade tjuven på. På något sätt stal någon Kristines bilnycklar när hon var inne i butiken och handlade.

När hon kom ut på parkeringen var hennes röda Fiat Panda försvunnen. Men det värsta av allt var att hunden Fiffi fortfarande satt kvar i bilen i sin hundbur.

"Var är min hund?"

– Jag var ju i chock. Jag tänkte var är min bil? Har jag blivit knäpp? Och vad händer med min hund? Säger Kristine Johansson.

Kristine tog snabbt kontakt med polisen, som skickade ut ett larm där de eftersökte bilen. Nu började några jobbiga timmar av väntan för Kristine och hennes sjuåriga dotter.

– Jag kände herregud, strunt i bilen, jag måste ha min hund. Hunden är verkligen min dotters och mitt allt. Min dotter var helt förstörd, berättar Kristine.

Vid 20.00-tiden på söndagskvällen fick Kristine ett samtal från polisen, och den här historien fick ett lyckligare slut. En kvinna hade hittat Fiffi och hundburen. Buren stod på en parkering i Österängen i Jönköping.

Lyckligt slut på historien

Nu har familjen återförenats.

– Jag är så himla lycklig! Jag förstår inte ens att jag har fått tillbaka min hund och att hon är så pigg och glad. Kvinnan som hittade Fiffi hade tagit hand om henne och till och med gett henne lite mat, säger Kristine.

Polisen har ingen misstänkt i fallet men kommer att titta på bilder från övervakningskamerorna på Biltema. Bilen har inte återfunnits och polisen uppmanar allmänheten att hålla utkik efter den.

– Huvudsaken är att hunden är tillbaka, säger Kristine Johansson.