Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Kvinna arresterad för virtuellt mord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-23

Dödade sin virtuella make i ”Maple Story”

En 43-årig japanska blev så upprörd över att hennes make i det virtuella spelet ”Maple Story" dumpat henne att hon hackade in på mannens konto och dödade honom. Nu har hon arresterats och riskerar fem års fängelse för att ha hackat kontot, skriver CNN.

Den 43-åriga kvinnan var i det virtuella dataspelet ”Maple Story” gift med en man som helt utan varning tog ut skilsmässa. Detta gjorde kvinnan så upprörd att hon använde den "riktiga” mannens logininformation för att döda hans avatarversion.

Loginuppgifterna hade den "riktiga" mannen, en 33-årig kontorskille från Sapporo, gett henne när deras avatarer fortfarande var lyckligt gifta.

När mannen upptäckte att hans älskade avatar hade blivit mördad polisanmälde han kvinnan.

Har erkänt

Enligt en polis i norra Sapporo arresterades kvinnan, i onsdags, för att olovligen använt mannens loginuppgifter för att döda hans avatar, skriver CNN.

Kvinnan har, enligt polisen, erkänt att hon använt hans information för att döda avataren.

Kvinnan ska ha sagt att mannen helt utan varning tagit ut skilsmässa och att det hade gjort henne så arg, skriver nättidningen.

Någon hämdaktion i den verkliga världen hade kvinnan inte planerat.

Riskerar fängelse

Kvinnan har ännu inte åtalats men om hon skulle dömas för brottet riskerar hon upp till fems års fängelse och böter på upp till 5000 dollar.

Kvinnan fördes på onsdagen av polisen från sin hemstad Miyazaki till Sapporo, där den "riktiga" mannen bor, för att invänta åtal .

Enligt polisen visste man inte om kvinnan var gift i den verkliga världen skriver CNN.

I spelet ”Maple Story" har spelarna var sin avatar, en virtuell version av sig själv, som de styr och kontrollerar. De utbildar sig, skaffar jobb, inleder förhållande, och bygger upp sociala kontakter med andra avatarer.

Det är inte första gången som personer begår brott som har anknytning till deras användadne av virtuellaspel.

En kvinna i Delaware åtalades i augusti för att ha planerat en kidnappning av den riktiga versionen av hennes virtuella pojkvän som hon mött i spelet ”Second Life”.