Papegojan rymde med brittisk accent – kom tillbaka som spanjor

Publicerad 2014-10-13

En Grå Jako.

Den tama papegojan, Nigel, pratade med brittisk accent när han rymde från sin ägare. När de återförenades efter fyra år pratade papegojan – flytande spanska.

Nä, vi pratar inte goja. Dramat har utspelat sig på riktigt, närmare bestämt i amerikanska småstaden Torrance, skriver nyhetsbyrån AP.

Papegojan Nigel, en Grå jako, rymde från sin ägare för drygt fyra år sedan. Då spred den sina budskap på en kultiverad brittisk accent. När Nigel återförenades med sin ägare hade han bytt språk till spanska. Men den något underliga historien slutar inte där.

Veterinär som letade

När Nigel återförenades med sin gamle ägare var det tack vare Teresa Micco, en lokal veterinär som själv letade efter sin försvunna papegoja. Hon hade satt upp planscher runt om i Torrance. Ägarna av en hundgård i närheten hade upptäckt en Grå jako i ett träd och kontaktade då veterinären.

Var fel, men ändå rätt, fågel

De fångade in fågeln och tog en närmre titt. Teresa Micco undersökte informationen i fågelns inopererade microchip och upptäckte till sin besvikelse att de inte var hennes fågel.

– Den här papegojan var överlycklig och sjöng hela tiden. Han härmade hundarna på hundgården och frågade hela tiden "vad händer?" på spanska, säger hon.

– Men när jag såg att det inte var min fågel bestämde jag mig för att hitta rätt ägare.

Med hjälp av lite tur så hittades snabbt den gamle ägaren och kunde återförenas med Nigel, som omgående bet sin gamle ägare. Trots bitattacken var den anonyme ägaren glad.

– Jag såg direkt att det var Nigel, säger ägaren till Dailybreeze.

ANNONS