Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Ny nätpedofil avslöjad

Publicerad 2013-10-23

30-åringen hotade 12-åring till sex framför kameran

Han tog kontakt med flickor på sociala medier.

Sedan tvingade han dem till sex över Skype.

Nu utreds 30-åringen för att ha utnyttjat minst 20 flickor, rapporterar Efterlyst i kväll.

I oktober greps 30-åringen i Stockholm. Han misstänks ha utnyttjat minst 20 flickor – men polisen tror att det kan vara fler än så.

Tvingade flickorna på Skype

Mannen tog kontakt med flickorna över sociala medier. Han övertalade dem att prata med honom över Skype – och sedan hotade han dem tills de utförde sexuella handlingar framför webbkameran.

– Exakt hur det gått till i alla tillfällen kan jag inte gå in på. Men det har varit mycket hot och tvång, säger Jörgen Lindeberg, kriminalinspektör på Rikskriminalen, till Efterlyst.

Mannen misstänks nu för grovt sexuellt övergrepp på barn, grovt sexuellt tvång och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Alla brott ska ha skett vid datorn – men poliser ser en risk att mannen kan ha utnyttjat flickor också på andra sätt.

– I nuläget har vi inga uppgifter att han träffat någon utanför internet, men vi utesluter ju givetvis inte möjligheten och det får utredningen visa, säger Jörgen Lindeberg till Efterlyst.

Flickorna mår dåligt

Tidigare i år tog 13-åriga Linn sitt liv efter att ha utsatts för en nätpedofil. Polisen är glad att de nu verkar ha hunnit ingripa innan någonting liknande hände igen.

– Det finns uppgifter på flera om att de uttrycker livsleda och vi är oerhört glada att vi i det här ärendet har ingripit innan har tagit sitt liv, säger Jörgen Lindberg.

Polisen misstänker att flera flickor kan ha utsatts av mannen. Därför går de nu ut med de fingerade namn mannen använt sig av på Skype. De hoppas att de som har haft kontakt med honom ska höra av sig så att de får en fullkomlig bild av vad som har hänt.

– Det jag verkligen vill framhålla är att inget barn som råkat ut för det här har någon skuld i det här, man är inte ensam. Och det är oerhört viktigt att man talar med någon vuxen, talar med en förälder eller nån man har förtroende och sen ser till att vi polisen får kännedom om det här, säger Jörgen Lindberg, vid kriminalinspektör på rikskrim, till Efterlyst.