Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Tjock rök över centrala Stockholm

Publicerad 2014-03-04

En brand utbröt i restaurangen Bamboo City på drottninggatan i Stockholm vid halv 11-tiden.

Branden släcktes fort men röken spred sig till det ovanliggande hotellet – som fick evakueras.

Enligt uppgift till polisen har ingen person kommit till skada.

Polisen fick larmet klockan halv 11. En mindre brand  hade utbrutit i restaurangen Bamboo City, efter att en olja börjat brinna. Branden kunde släckas snabbt av personalen i restaurangen men när räddningstjänsten kom till platsen rök det fortfarande från fastighetens tak.

– Det har brunnit i restaurangens kök. Men den branden är släckt nu och enligt uppgift har ingen person kommit till skada, sa Ulf Lindgren vid 10.50-tiden.

Rök via ventilationssystemet

Polisen skrev på sin hemsida att röken från branden kan ha spridit sig via restaurangens ventilationssystem och vidare upp i fastigheten till hotellet – som har fått evakuerats.

– Man håller på att jobba och säkerställa platsen. Det ryker från fastighetens tak och brandkåren håller på att undersöka om det är rök från den tidigare branden i restaurangen eller om branden spridit sig, sa Ulf Lindgren till Aftonbladet klockan 11.30.

En halv timme senare kunde polisen konstatera att röken i hotellet var i från den ursprungliga branden och att det inte rörde sig om en spridnig.

Ingen person skadades av branden.