Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Vita änkans okända hyllning till bin Ladin

Publicerad 2013-10-22

Samantha Lewthwaite, "Vita änkan", misstänks vara hjärnan bakom terrorattentatet i Nairobi och jagas i hela världen.

Polisen har nu gått igenom hennes hemliga dator – och hittat en hyllningsdikt till Usama bin Ladin.

"Oh shejk Usama, min far, min bror, min kärlek till dig är inte lik någon annan" skriver hon.

Hyllningsdikten till terrorledaren hittades i den 29-åriga brittiska kvinnans dator.

Den är döpt till "Ode till Usama", är skriven på rim och löper över 34 rader.

I dikten beskriver hon bin Ladin som en far och en bror och att hennes kärlek till honom "inte är lik någon annan". Hon varnar västvärlden för nya terrorattentat och skriver att al-Qaida är starkare än någonsin, skriver Telegraph.

Internationellt efterlyst

Interpol har utfärdat en så kallad "red notice" för Samantha Lewthwaite, även kallad "Vita änkan". Det är en slags internationell arresteringsorder som görs för särskilt efterspanade brottslingar.

Hon bedöms som mycket farlig och misstänks ingå i terrorgruppen al-shabaab som tagit på sig terrordådet i Westgate-gallerian i Nairobi den 21 september. 67 människor dog i attentatet.

I jakten på "Vita änkan" har polisen gått igenom en dator som hon försökte förstöra innan hon flydde från den kenyanska polisen.

Googlade på dieter och fitness

Runt 2 000 filer har återskapats. De innehåller bland annat dokument som visar att hon hyrt en lägenhet i Nairobi i närheten av gallerian "The Junction". Dokumenten anses värdefulla för utredarna eftersom de kopplar henne till Nairobi. Brittisk och kenyansk underrättelsetjänst misstänker nu att "The Junction" var ett möjligt nästa mål för ett attentat, skriver Telegraph.

Datorn innehöll även en mängd bilder på "Vita änkan" och hennes fyra barn, samt filer där det framgår att hon googlat på olika dieter och fitnessprogram, skriver Sky News.

Samantha Lewthwaite är änka till Germaine Lindsay, en av självmordsbombarna som låg bakom terrorattentatet i London den 7 juli 2005.