Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Pappalediga Anders blev miljonär

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-29

”Nu lutar det åt skolbänken”

I lördags blev pappalediga Anders Grip Sveriges senaste Trissmiljonär. Genom att välja lotter efter dotterns fördelsedatum får familjen nu 15 000 kronor i 20 år.

– Det är lätt att säga saker nu men det lutar åt att jag sätter mig i skolbänken igen.

I Svedala går livet sin gilla gång, men visst kommer livet så småningom att förändras för Anders Grip, 34, och hans familj.

Lördagen den 26 juli skrapade han fram sammanlagt 3,6 miljoner kronor på Triss Månadsklöver.

– Det känns bra men egentligen inte så mycket annorlunda, berättar Anders Grip. Hade man fått alla pengar på en gång hade man kanske mer känt sig som en miljonär. Men detta är nog ett nyttigare sätt att få pengar på.

Nervös inför skrapet

Då Anders Grip hade varit på informationsmöte tillsammans med andra vinnare blev det hela mer påtagligt och nervositeten kom krypandes.

– Jag var väldigt nervös inför första skrapet. När jag såg att det blev 20 år försvann nervositeten. Men den kom tillbaka igen då det var dags för nästa skrap, säger Anders Grip och skrattar. Då började jag inse hur mycket det kunde bli.

Innan skrapet funderade Anders Grip på vilka lotter han skulle välja. En fundering var att använda dotterns födelsedatum.

– Så blev det. Jag valde 13 på antal år och 1 på summan. Och det gick ju bra!

Hur var det att vara på tv?

– Jag tänkte inte så mycket på det. Man såg ju inte tittarna och det var inte så många personer i studion. Och när jag väl skrapade tänkte jag inte alls på det. Jag var inte särskilt fokuserad på vad jag skrapade fram utan försökte mest svara på frågorna, skrattar Anders.

Anders Grip och hans familj har en del drömmar de vill uppfylla. Men inget var bestämt innan de visste hur mycket det skulle bli.

– Det lutar åt att jag sätter mig i skolbänken igen.

Anders Grip jobbade tidigare med it men har nu halkat in i ventilationsbranschen.

– Just nu är jag nog inte så gångbar inom it-branschen utan behöver uppdateras.

Hade det blivit ytterligare ett par tusenlappar i månaden hade familjen en dröm om att bygga hus. Men vem vet – den drömmen kanske blir verklighet senare.

– Inget är hugget i sten. Det är lätt att säga saker nu, men senare kanske allt ändras. Men just nu lutar det åt skolbänken och en guldkant på livet.

Huruvida det blir skola direkt efter pappaledigheten återstår att se.

Innan det var dags för återfärd till Svedala passade familjen på att stanna en dag extra i huvudstaden.

– Vi gick på Skansen och Vasamuseet. Och så småningom ska vi nog ställa till med fest.