Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

USA i flyganfall mot IS i Libyen

Publicerad 2016-02-19

Amerikanska stridsplan har attackerat ett av terrorgruppen Islamiska statens (IS) läger nära staden Sabratha, väster om Tripoli, bekräftar en talesperson för försvarshögkvarteret Pentagon för nyhetsbyrån Reuters.

Målen för attacken, som enligt AFP krävt minst 40 människoliv, var den högt uppsatta ledaren Noureddine Chouchane, som uppges ha kopplingar till de två stora terrordåden i Tunisien förra året.

– USA genomförde ett flyganfall tidigt i morse (libysk tid) mot ett IS-träningsläger nära Sabratha i Libyen, som troligen dödade IS-ledaren Noureddine Chouchane, säger en amerikansk försvarskälla till nyhetsbyrån.

Flygattackerna kommer efter att den amerikanska presidenten Barack Obama sagt att landet kommer att ge sig på IS var de än dyker upp.

– Vi kommer att fortsätta att vidta åtgärder när vi har en tydlig plan och ett tydligt mål i åtanke. Får vi chansen att förhindra att ISIS (IS) borrar sig in i Libyen, så tar vi den, sade Obama på en presskonferens tidigare i veckan, enligt The New York Times.

TT

Följ ämnen i artikeln