Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Stor polisinsats i Bryssel

Publicerad 2016-04-09

En omfattande polisinsats pågick på eftermiddagen i Brysselstadsdelen Etterbeek.

På plats arbetade ett stort antal poliser.

Vittnen berättar för belgiska RTBF att bombtekniker och prickskyttar inledningsvis var på plats.

I området där polisinsatsen pågick fick boende evakueras. Till en början fanns polisens prickskyttar och bombtekniker på plats, men dessa drogs efterhand tillbaka.

Avspärrningarna var dock uppe under lång tid och på platsen sågs hur polisen genomförde en teknisk undersökning.

Det är okänt exakt vad insatsen handlade om, men enligt den federala åklagarmyndigheten i Belgien ska man inte ha funnit det eller den man letat efter.

Samtidigt rapporterar HLN att en sjätte misstänkt har gripits i samband med utredningen av bombdåden i Bryssel. Alltså inte bara de fem som rapporterades gripna under fredagen.

Personen är enligt belgiska tidningen Standaard Bilal El Makhoukhi. Förra året dömdes han till fängelse och ska ha varit involverad i terroristgruppen Sharia4Belgium. El Makhoukhi är häktad men den federala åklagarkammaren i Belgien vill inte ge några ytterligare kommentarer i ärendet, rapporterar AP.

Det är inte klarlagt om polisinsatsen i Etterbeek har med den sjätte gripna personen att göra.

Utreder tredje mannen

Bland de fem som greps under fredagen fanns svenske Osama Krayem. Han misstänkts ha köpt de väskor som terroristerna gömde bomberna på Zaventemflygplatsen i.

Även den eftersökte Mohamed Abrini greps. Han har kopplats till attackerna i både Bryssel och Paris med hjälp av dna-fynd, uppger belgiska åklagare. Man utreder också om han är den tredje bombmannen från flygplatsen, som sågs springa därifrån utan att utlösa sin bomb.