Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Meteorologernas smarta lösning på klädkoden

Uppdaterad 2016-02-21 | Publicerad 2015-11-27

Vad en meteorolog får och inte får bära för kläder i tv i USA är hårt reglerat.

Via en Facebookgrupp skapade dessa kvinnliga meterologer en riktig snackis – när de kom överens om att alla bära samma klänning.

This is what happens when you post a link to a $23 dress on Amazon that flatters everyone to a female meteorologist Facebook group.

Mönstret och färgerna på kläderna som en meteorolog bär i tv får inte se ut hur som helst eftersom personerna presenterar vädret framför en ”greenscreen”, alltså en storskärm.

Nu har ett stort antal kvinnliga meteorologer i USA löst problemet. Den senaste tiden har de nämligen alla haft på sig exakt samma klänning, skriver Techinsider.

– Många kanaler har till och med rådgivare som kommer in och säger vilka färger du ska eller inte ska ha, säger Shelby Hays, en av meteorologerna, till sajten.

”Köp inte den gröna”

Efter att ha fått idén via en privat Facebookgrupp, där endast kvinnliga meteorologer är med, har dussintals av dem köpt och använt klänningen när de presenterar vädret. Gruppen finns för att ge varandra tips om saker som mode och karriär.

Klänningen kan köpas på Amazon för drygt 200 kronor vilket starkt har bidragit till att trenden har exploderat. Sedan ett foto lades upp på forumet Reddit föreställande 43 av meteorologerna har klänningen blivit en viral succé.

Men meteorologen Shelby Hays slänger däremot in en brasklapp: Köp inte den gröna klänningen.

– De skulle bokstavligt talat försvinna. Vissa gör det vid Halloween och de ser bara ut som svävande huvuden, säger Shelby Hays.

Följ ämnen i artikeln