Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Lärare knivhöggs till döds

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-18

En yrkesskola i staden Ludwigshafen i delstaten Rheinland-Pfalz i västra Tyskland evakuerades på torsdagsförmiddagen efter en våldsattack där minst en person miste livet.

En misstänkt gärningsman har gripits av polis.

En 23-årig man trängde på torsdagen in på en yrkesförberedande skola i Ludwigshafen och knivdödade en lärare. Mannen greps efter dådet.

Mannen kom till skolan vid tiotiden på morgonen beväpnad med en startpistol och en kniv. Han attackerade flera lärare men tycks bara ha skadat en av dem, dock så allvarligt att denne senare avled. En stor polisstyrka kallades till platsen och övermannade den misstänkte förövaren.

Den yrkesförberedande skolan Berufsbildende Schule Technik II ligger i stadsdelen Mundenheim. Skolan har omkring 3 200 elever som evakuerades medan polisen gick igenom skollokalerna.

Okänt motiv

Motivet till dådet är inte känt och inte heller i vilken relation den misstänkte gärningsmannen står till skolan eller lärarkåren.

Polisen betecknade i inledningsfasen läget som en "akut hotsituation" och att det rådde en "amoksituation". Krisgrupper upprättades i den grannskola dit eleverna evakuerats. Polisinsatsen var massiv med polishelikoptrar och beväpnade specialstyrkor.

Säkerheten i tyska skolor har skärpts efter flera uppmärksammade skolmassakrer. För knappt ett år sedan dödade en 17-årig skolelev 15 människor i och nära en skola i Winnenden varefter han tog sitt liv.

Här skedde attacken mot
skolan
Tipsa |
Aftonbladet