Förvarade opium – döms till utvisning

Uppdaterad 2020-04-29 | Publicerad 2020-04-28

Fastighetsskötarna var ute för städa innergården när de gjorde ett oväntat fynd.

Nu döms en 58-årig man till fängelse och utvisning.

Under hans balkong fann de 400 gram opium.

Det var i samband med att två fastighetsskötare städade en innergård i Malmö tidigare i år som de hittade fyra paket med opium. Narkotikan förvarades under en 58-årig mans balkong, bakom några plankor.

Mannen hävdar själv att han inte haft någon vetskap om att 404 gram opium funnits i anslutning till hans lägenhet. Även om hans balkong ligger avskild menar han att det inte är någon omöjlighet för andra att komma åt den.

Narkotikan förvarades i plastpåsar med fiskelinor virade runt sig. Vid en husrannsakan hos 58-åringen hittades också likadana påsar och fiskelinor.

Hiss till balkongen

En dokumentation av brottsplatsen har också visat att det finns en spricka mellan balkongräcket och balkonggolvet. En av fastighetsskötarna har i sin tur vittnat om att linan med de fyra opiumpaketen hade ett fäste högre upp.

Malmö tingsrätt har utifrån den bevisningen gjort bedömningen att en hissliknande anordning funnits, där opium kunnat dras upp från balkongen.

Att 58-åringens balkong dessutom varit svårtillgänglig och att han själv både använt opium och dömts för opiumbrottslighet gör att tingsrätten finner det uteslutet att det rör sig om någon annan gärningsman än 58-åringen.

Utvisas i tio år

Mannen har därför dömts till tre år och fyra månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Vid avtjänat fängelsestraff ska mannen utvisas från Sverige och ett återreseförbud på tio år har bestämts.

Tidigare har 58-åringen dömts för flera brott och han hade vid brottstillfället prövotid.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln