Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Pappan kan ligga bakom explosionen

Publicerad 2013-05-03

Uppgifter till Aftonbladet: Kan ha dödat sina barn

SUNDBYBERG. De enda ljud som brukade sippra ut från lägenheten i Hallonbergen var barnskratt och spanska sånger.

Tills i går, när lugnet bröts av en kraftig explosion.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att pappan själv orsakat branden – och tagit med sig sina två döttrar in i döden.

Röklukten har smugit sig ut från lägenheten på första våningen och förbi både lekparken och polisavspärrningarna.

Precis bakom det blå bandet står Leyla Hjerén, 20.

– Det var en pappa och hans två små döttrar som var skrivna där. De var de bästa grannarna jag har haft. Det var aldrig något oväsen, det enda som hördes var glad spansk musik och sång. Barnen var så söta. Jag brukade se dem leka. Jättefina flickor, säger hon till Aftonbladet.

Bor vägg i vägg

Leyla Hjerén tittar på teknikerna som går omkring med gasmasker för ansiktet i rasmassorna där tre döda kroppar har hittats.

– Jag bor vägg i vägg med dem. Jag vaknade halv fem av att det smällde till, sen att det dunsade på fönsterbrädan, som när snö faller på vintern. Jag sprang ut på balkongen och såg hur fönstret precis bredvid mig var helt utblåst. Jag var rädd som fan. Jag skrek så att min mamma och min bror vaknade.

Brodern ringde brandkåren som uppmanade dem att väcka alla i fastigheten. Han sprang upp för alla våningar och bultade på dörrarna medan Leyla Hjerén och hennes mamma klädde på sig.

– Alla andra kom ut, men ingen har kommit ut ur den lägenheten. Det var hans pappavecka. De separerade för bara två veckor sedan, säger Leyla Hjerén.

Kämpade om barnen

Mannen och kvinnan har enligt flera källor kämpat om barnen i samband med separationen.

Under de senaste veckorna har båda anklagat varandra för diverse olika saker och bara en dryg timme innan branden inträffade gjorde mannen en sista statusuppdatering på sin Facebooksida. Uppdateringen handlade – som det mesta han skrivit de senaste veckorna – om den kraschade relationen med barnens mamma.

Enligt uppgifter till Aftonbladet från två olika källor tror polisen att mannen efter detta har samlat brännbara saker vid sängen i sovrummet och sedan själv tänt på, innan han till sist lade sig i sängen tillsammans med barnen och inväntade den gasexplosion som minuter senare förstörde hela rummet.

Kan inte bekräfta

Brottsrubriceringen är mord, men polisens presstalesman Kjell Lindgren kan inte bekräfta Aftonbladets uppgifter om att man misstänker mannen för att själv ha orsakat sin och de två små döttrarnas död.

– Vi har inte vare sig kunnat identifiera kropparna eller klarlägga hur branden uppkom. Tekniker på plats har tagit prover som ska skickas till SKL, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesman.