USA återupptar letandet efter försvunna seglare

Publicerad 2014-05-21

De brittiska seglarna tros ha kapsejsat i Atlanten.

Nu återupptas letandet – efter att 200 000 namnteckningar samlats in på nätet.

– Ge inte upp, de behöver er hjälp, säger Claire Goslin, dotter till en av sjömännen.

Den 12 meter långa tävlingsjakten Cheeki Rafiki råkade ut för problem på Atlanten i torsdags.

Fartygets besättning var på väg tillbaka till Storbritannien efter att ha deltagit i ett seglingsevenemang i Antigua, Karibien.

Kontakten bröts med fartyget efter att det satt kurs mot ögruppen Azorerna, uppger AP. Enligt BBC tros fartyget ha kapsejsat ute till havs efter att det börjat ta in vatten.

Tros vara vid liv

Familjen tror att besättningen har tagit sin tillflykt i en livbåt som fanns ombord som ska vara utrustad med vatten, mat, signalbloss och förstahjälpen-utrustning. Ett stöd för teorin är att kustbevakningen uppgett att nödsignaler aktiverats 1 600 kilometer utanför Cape Cod, Massachusetts, USA.

– De här nödsignalerna fungerar inte om de blir blöta så vi har anledning att tro att de befinner sig i livbåten, säger Claire Goslin till BBC.

I över två dagar letade den amerikanska kustbevakningen, kanadensiskt flyg och handelsfartyg efter kaptenen Andrew Bridge, 22, och besättningsmännen James Male, 23, Steve Warren, 52 och Paul Goslin, 56.

I lördags upptäckte besättningen på ett fraktfartyg en kantrad segelbåt som stämmer överens med beskrivningen av Cheeki Rafiki.

Återupptar letandet

Men på söndagen blåstes räddningsoperationen av på grund av dåligt väder. Att operationen avslutades orsakade stor uppståndelse i Storbritannien. Nästan 200 000 personer signerade en namninsamling på nätet där den amerikanska kustbevakningen uppmanades att återuppta letandet och anhöriga till de försvunna sjömännen vädjade till brittiska politiker om hjälp.

– Vi känner att man inte har gett dem en chans. Om vi inte försöker rädda dem kommer vi att lämna dem att svälta ihjäl, säger Cressida Goslin till BBC.

Under tisdagen återupptogs letandet igen efter efter en förfrågan från den brittiska regeringen, uppger AP.

ANNONS