Gabriel hittade huvud i sin kycklingpåse
Publicerad 2017-03-20
Kyckling på torsdag var det enda familjen Kaya ville ha. Men glädjen förbyttes snart i skräck när en makaber upptäckt gjordes i påsen från Guldfågeln.
– Det var bedrövligt... jag fick en smärre chock, säger Gabriel Kaya.
På torsdagkvällen skulle familjen Kaya i Västerås äta middag. Kycklingvingar stod på menyn – en favorit, enligt Gabriel Kaya. Men när påsen öppnades gjorde de en minst sagt motbjudande upptäckt.
– Det låg ett helt kycklinghuvud däri, säger Gabriel.
Den frysta kycklingen hade de inhandlat på en dagligvarubutik i Västerås och kommer från den populära kycklingleverantören Guldfågeln.
– Det var bedrövligt. Jag tänkte äta kycklingen, men fick en smärre chock.
”Kan väl inte vara normalt?”
Gabriel säger att han tappade suget och slängde bort kycklingen direkt efteråt. Han kan inte förstå hur ett kycklinghuvud hamnat i fryspåsen.
– Det ska inte få bli såhär, jag blev äcklad. Jag är inte känslig av mig, men det här kan väl inte vara normalt?
Han oroar sig också för vad som hade hänt om kycklingen serverats i exempelvis en skola.
– Tänk om en unge hade fått det där på tallriken. Men jag vet inte, det kanske hade varit en rolig grej, säger Gabriel.
”Ska inte förekomma”
Guldfågeln var i kontakt med Gabriels familj på måndagen och bad om ursäkt för det inträffade. I ett mejl till Aftonbladet skriver Ingela Wilhelmsson, kvalitets- och miljöchef, att rutinerna hos företaget kommer ses över.
”Det ska naturligtvis inte förekomma huvuden bland våra produkter”, skriver Wilhelmsson.
Hon menar att sådana här händelser är ”oerhört ovanliga”. När kycklingen avlivas plockas fjädrarna bort maskinellt med hjälp av gummifingrar, varefter huvudet avlägsnas från kroppen.
”Plockmaskinen har förmodligen i detta fallet knuffat till kycklingens huvud, så att det hamnat runt vingen och har då troligtvis dolts av vingen. Tyvärr har personalen som sorterat vingarna missat huvudet”, skriver Ingela Wilhelmsson.