Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Trevlig hälg!

Publicerad 2011-06-10

Skogens kung löpte amok på äldreboende

TIDIG ÄLGJAKT Helt plötsligt hoppade en älg in genom fönstret på ett äldreboende i Alingsås. De boende evakuerades till övervåningen och personalen lyckades fånga in den förvirrade kalven i entrén.

De boende på Brunnsgårdens äldreboende hade just avslutat lunchen – då hoppade en älgkalv in genom fönstret och slog sig blodig.

– Vi fick evakuera alla de äldre till övervåningen, säger Helen Gillquist, avdelningschef.

Älgkalven sprang först runt ute på gården vid äldreboendet i Alingsås, när den plötsligt hoppade rakt in genom ett fönster.

De boende hade bara en halvtimme tidigare avslutat dagens lunch i restaurangen, där älgen rusade runt och välte bord och bokhyllor.

Kunde slutat riktigt illa

– Som tur är var ingen där då, om älgen hade kommit tidigare hade det varit många personer inne och då vet man inte vad som hade hänt, säger Helen Gillquist.

Personalen evakuerade snabbt de boende till övervåningen och larmade polisen. Personalen lyckades sedan fånga älgen i utrymmet mellan ytterdörrarna.

Polis och jägare kom till platsen och gjorde bedömningen att djuret inte var så svårt skadat att det behövdes avlivas. Älgen var ytligt skadad, men blödde rikligt från bog och huvud.

Rusade vidare

Kalven släpptes ut, och sprang snabbt in i ett buskage och vidare mot en park.

Ingen person skadades under dramatiken vid äldreboendet.

– Vi är väldigt tacksamma över att det gick så bra, säger Helen Gillquist.