Är tredje världskriget på väg att bryta ut?
Efter Donald Trumps Twitterhot framstår en bombattack mot Syrien som oundviklig.
Men hans retorik går längre än så och ger vibbar av ett tredje världskrig.
Förhoppningsvis är ryssarna tillräckligt smarta för att inte svara på utmaningen.
Det är svårt att inte läsa Trumps hot på Twitter om att "missilerna kommer, fina, nya och smarta", som en direkt varning inte bara mot Syriens president Assad utan även mot Ryssland.
– Ni borde inte vara kompis med en djurisk gasmördare, twittrar Trump.
Detta som svar på att Ryssland hotat med att skjuta ned alla missiler avfyrade mot Syrien.
Sent omsider verkar Donald Trump ha bestämt sig för att det inte längre går att hålla en vänlig ton mot Ryssland medan de två ländernas relationer blir stadigt allt sämre.
Istället slår retoriken över i rakt motsatt riktning. Trump låter nu ungefär som när han hotade Nordkorea med "eld och raseri vars like ni aldrig tidigare skådat".
Eftersom Kim Jong-un bjudit in till ett toppmöte anser Trump att taktiken fungerade och nu testar han samma tonläge mot Ryssland.
Gömma sig
Då ryssarna har tusentals soldater i Syrien är risken stor att några kommer att dödas eller skadas av ett amerikanskt angrepp. Trumps ord ger ryssarna en slags förvarning om att sätta sina soldater i säkerhet. Men de ger också Assad tid att gömma sig i någon bunker.
För ett år sedan lät Trump bomba en flygbas i Syrien som straff för regimens kemgasattack mot Khan Sheikhoun. Ordkriget tyder på att det den här gången blir en mer omfattande attack. Även det faktum att det verkar som USA kommer att agera koordinerat ihop med Frankrike är en indikation på ett större anfall.
Kanske kommer man att försöka slå mer direkt mot regimen och inte bara mot armén.
Ett angrepp kan komma när som helst, kanske redan i natt. Troligen med kryssningsmissiler avlossade från krigsfartyg.
Donald Trump har gjort sig av med de flesta mer återhållsamma krafterna i Vita huset. Den nye nationelle säkerhetsrådgivaren John Bolton, som började sitt jobb i måndags, lär knappast ha någon tyglande effekt på presidenten.
Skifta fokus
Normalt skulle ett militärt äventyr i Syrien inte vara särskilt lockande för Trump och hans Amerika först-doktrin. Men i det nuvarande inrikespolitiska läget kan Trump vilja skifta uppmärksamheten från problem han har på hemmaplan.
Det är bara några dagar sedan som FBI gjorde en razzia hos hans personliga advokat Michael Cohen på grund av utbetalningar till bland andra porrstjärnan Stormy Daniels. Potentiellt kan det vara mycket farligt för Trump. Cohen är inte bara hans advokat utan dessutom en god vän med stor insyn i Trumps göranden. Vad händer om han börjar samarbeta med den särskilde utredaren Robert Mueller?
Även tidigare presidenter har frestats att slå till militärt utomlands för att utstråla makt och styrka när de varit hårt pressade på hemmaplan.
Inga entydiga bevis
Att bevisen inte är lika entydiga som efter attacken 2017 lär knappast hindra Trump. FN-organet OPCW:s utredare pekade ut den syriska regimen som sannolikt skyldig till angreppet mot Khan Sheikhoun men Ryssland ville ändå inte godta resultatet. Att få till hundraprocentiga bevis i sådana här sammanhang är mycket svårt.
Kanske vill Trump till och med skicka en signal till Moskva att de måste förhindra att kemvapen används i Syrien eller någon annanstans, som exempelvis på brittisk mark.
En helt annan sak är vad ett USA-lett angrepp mot Assad skulle åstadkomma. I bästa fall kan det få Assad att tveka inför att använda kemvapen i framtiden.
Trump gjorde så sent som förra veckan klart att han vill dra bort de amerikanska trupper som funnits i Syrien för att krossa Islamiska staten, så fort som möjligt.
Visa musklerna
Några Tomahawkmissiler mot Assad lär inte på något avgörande sätt ändra krigets utgång. Det är osäkert om Trump ens vill få bort Assad om han kan det eftersom det som kommer efter honom kan vara ännu värre.
För Trump handlar det mer om att visa musklerna. Presidenten vill definitivt inte dra in USA mer varaktigt i kriget för något annat ändamål än att krossa islamistiska grupper som kan hota USA med terrordåd.
Men president Trump är uppenbarligen beredd att ta risken att ryska soldater dödas och att Ryssland i så fall gör allvar av sitt hot att svara. I så fall kan vi få se en direkt militär konfrontation mellan Ryssland och USA i Syrien. Med risken att en sådan sprider sig till andra platser.
Hämnas
Är det upptakten till ett tredje världskrig vi ser?
Förhoppningsvis inte. Ryssland har ägnat de senaste åren åt att återuppbygga sin militära styrka men jag har svårt att tänka mig att Putin känner sig redo för en direkt konfrontation med USA. Riskerna för båda honom personligen och Ryssland är för stora. Ryssland riskerar att förlora sitt fäste i Syrien.
Bättre då att låta Trump få hämnas på Assad och eventuellt räkna in en del ryska förluster. Ordkriget kommer att fortsätta men förhoppningsvis utan att ett tredje världskrig bryter ut.