Hon sålde sin bebis

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

Kvinna sålde sitt barn till norskt par

Hon sålde det nyfödda barnet till det norska paret.

Den östeuropeiska kvinnan fungerade som surrogatmamma, trots att det är olagligt i Norge.

Nu har händelsen anmälts.

– Sådant kan ske utan att vi vet om det. I det här fallet valde kvinnan själv att berätta det, säger avdelningschef Bente Melhus vid kvinnokliniken vid Sörlandets sjukhus i Kristiansand till NRK Nyheter.

Kvinnan som kommer från ett östeuropeiskt land berättade också att hon en gång tidigare fött ett barn och lämnat ifrån sig det mot betalning.

– Även den gången var det i Norge. Kvinnan sa att hon var ensam försörjare till flera barn i hemlandet och hade fött de två barnen på beställning för att få pengar, uppger Melhus.

Olagligt

Kvinnan stannade kvar i Norge i två till tre veckor innan hon reste hem igen. När hon befann sig på sjukhus fick hon besök av ett okänt par, men paret var inte i kontakt med sjukhuspersonalen.

Eftersom det i Norge är olagligt för kvinnor att föda barn åt andra, har Sörlandets sjukhus anmält händelsen till landstinget, uppger radio- och tv-bolaget NRK.

Det är okänt hur många barn som föds i Norge av surrogatmammor. Eftersom det är förbjudet sker det i det fördolda. Även i Sverige är surrogatmödrar enligt lag inte tillåtet.

ANNONS