Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Sahlin är lättare att relatera till”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-14

Informativ – men utan besked om utanförskapet.

Berit Södergren hade hoppats på än fler svar under kvällens debatt.

Berit Södergren, 48, egen företagare och aftonbladet.se:s politiska läsarkommentator.

Var det en bra duell – varför/varför inte?

– Ja, jag tyckte att den var väldigt informativ. De berörde människors vardag på ett annat sätt än sist. Det blev ganska mycket Volvo, och många ute i landet är varslade. Oron infinner sig. Reinfeldt kontrade att varsel inte är samma sak som uppsägning. Det var bra – svenska folket behöver få känna trygghet så långt det går. Sahlin drev diskussionen nära på rakt igenom, det var positivt.

Efter söndagens debatt ville du se mer av invandringspolitik i diskussionen. Blev det så i kväll?

– Det blev det ju inte nej. När man pratar arbetsmarknad så borde man inkludera alla grupper. Invandrare – och alla andra som befinner sig i utanförskap.

Det här är statsministerkandidaterna inför nästa val. Vem kändes mest som en statsminister i den här duellen – och varför?

– Jättesvårt att svara på. Reinfeldt är ju statsminister – men Sahlin kändes som en väl kvalificerad kandidat. Det finns möjligeheter i bådas svar.

Vem var mest övertygande i sina argument? Vem vann?

– Det är svårt att särskilja eftersom man kan tänka på flera sätt. Men man behöver hålla en linje. Sahlin var tydligare, hon och hennes parti är lättare att relatera till.

– Mona Sahlin var också den starkare i dag. Även om man förstår mycket väl vad statsministern menar när han talar om framtiden. Han klargjorde den ekonomiska politiken.

Vad måste de tänka på till riksdagsdebatten i morgon?

– Att tala mer om utanförskapet – igen. Jag vill att alla ska vara med. Vi som är egenföretagare är inte med i gemenskapen.

Vilken/vilka frågor saknade du?

– Fler frågor relaterade till ungdomars vardag. Steget mellan studier och arbete.

ANNONS