Använde frontlastare vid smash and grab-kupp

Publicerad 2013-01-16

Flera personer blev vittnen till den fräcka inbrottet i Göteborgsbutiken i Vidkärr i natt och larmade polisen. OBS! Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och har ingenting med inbrottet att göra.

Strax efter klockan 01 i natt körde gärningsmännen en frontlastare genom en vägg på Media Markt i Göteborg.

Sedan tog de allt de kom över.

Ingen har gripits för smash and grab-kuppen.

Flera personer blev vittnen till inbrottet i Göteborgsbutiken i Vidkärr i natt och larmade polisen.

– Vittnen ser tre personer, det kan vara fler, och de ska ha haft en frontlastare eller ett större fordon och kört in i väggen. Väggen rasar, men jag vet inte hur stor del, jag är inte på plats, säger Ulla Brehm, presstalesman på polisen i Västra Götlands län.

Använde två bilar

Gärningsmännen backade sedan snabbt upp två bilar till hålet i väggen, öppnade bagageluckorna och började lasta in stöldgods.

– Inne i lokalen kan man se att de varit och rivit, men jag vet inte vad de har fått med sig, säger Ulla Brehm.

Enligt vittnen lämnade gärningsmännen snabbt platsen.

"Har bra vittnesuppgifter"

– Man pratar om att de ska ha haft så bråttom att någon hängde ut och höll sig i taket när de åkte iväg. De personer som varit inblandade har täckt för sina ansikten också.

Ännu har ingen gripits för inbrottet och polisen har heller inga spår efter flyktbilarna, som tros vara en BMW och en Audi.

– Men vi har bra vittnesuppgifter och vi ska kolla på övervakningsfilmer, säger Ulla Brehm.

Enligt polisen var frontlastaren som användes vid inbrottet stulen. Butiken spärrades av under natten och polisens tekniker har genomfört en undersökning av brottsplatsen. Under onsdagseftermiddagen hävdes avspärrningen.

ANNONS