Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Mord under hundpromenad – gängledare åtalas

TT

Publicerad 2024-09-26 10.28

En 21-årig man åtalas för en dödsskjutning i stadsdelen Araby i Växjö förra hösten. Arkivbild.

En 23-årig man sköts till döds när han var ute och rastade en hund i Växjö en oktobernatt förra året. Nu mordåtalas en 21-årig man, som pekats ut som ledare för ett kriminellt nätverk i staden.

Med hänvisning till uppgifter som kommit fram genom hemlig avlyssning i en lägenhet hävdar åklagaren att det var 21-åringen som höll i vapnet och sköt.

– Den mordmisstänkte 21-åringen sätter i samtalet sig själv som gärningsman vid mordet. Utredningen visar att han är nätverkets tydlige ledare som har slutordet, även om han diskuterar uppdragen med andra, säger åklagare Tommy Sköld till Smålandsposten.

Enligt åklagaren finns flera tänkbara motiv bakom dådet, rapporterar P4 Kronoberg. Mannen som mördades hade tidigare polisanmält att han blivit rånad av personer i det kriminella nätverket. Han ska också själv ha sålt droger.

– Det är någonting som nätverket har velat ha bort, andra försäljare helt enkelt, säger åklagaren till radion.

Den 21-årige nätverksledaren är sedan tidigare dömd för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och stämpling till mord för ett morduppdrag i Stockholm – också detta till följd av den hemliga avlyssningen i nätverkets lägenhet.